Hoe een Geleide Fluorescentiebuis in een Bestaande Fluorescente Inrichting aan passen

De Led tl buis is een moderne lichtbron gemaakt van LED. Het vervangt de traditionele TL-buis. Deze lampen zijn er in twee basistypes: G5 en G13. Ze bieden energie-efficiëntie en zijn Plug and Play. Ze hebben ook verschillende voordelen, waaronder een lange levensduur.

Type C LED buizen

Wanneer u een bestaande TL-armatuur vervangt door een Type C LED-buis, moet u de bestaande buizen verwijderen en de contactdozen vervangen door nieuwe. Voordat u de nieuwe buizen kunt installeren, moet u een nieuwe LED-driver installeren en de ingangsdraden van het armatuur op de driver aansluiten. Deze driver voedt meerdere LED-buizen in de armatuur en zorgt voor een hoge systeemcompatibiliteit en efficiëntie. Hij kan ook worden geïntegreerd met dimfunctie. Deze driver is een uitstekende keuze voor het retrofitten van TL-armaturen met LED-verlichting.

LED vervanging buizen voor TL-armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en dimmen mogelijkheden. Ze kunnen ofwel rechtstreeks worden bedraad in de lamp of worden gebruikt met een voorschakelapparaat. De eerste vereist een installatieproces dat een beetje meer betrokken is dan de tweede, maar het is een geweldige investering voor de energiebesparing en lagere bedrijfskosten.

Er zijn twee soorten Type C LED buizen beschikbaar: double-ended en single-ended. Single-ended buizen hebben een enkele pin aan één uiteinde, terwijl double-ended buizen aan beide uiteinden een neutrale pin hebben. Deze buistypes zijn compatibel met niet-gepunte fluorescentiearmaturen, en double-ended buizen werken alleen met armaturen met snelstartvoorschakelapparaten.

Type C LED-buizen zijn gemaakt van dezelfde materialen als fluorescentiebuizen, maar ze verschillen van elkaar. Sommige zijn volledig van kunststof, terwijl andere een aluminium achterkant hebben. Kunststof LED-buizen zijn doorgaans gematteerd om het licht te verspreiden en hotspots veroorzaakt door LED’s te voorkomen. De plastic degenen zijn splintervrij en kunnen worden gebruikt in voedselverwerkende omgevingen, maar ze kunnen ook vervagen in kleur na verloop van tijd.

LED-buizen zijn energiezuiniger dan fluorescentielampen, maar vergen iets meer onderhoud. U zou de lumen van elke buis moeten overwegen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten krijgt. LED-buislampen zijn ook veelzijdiger dan fluorescentielampen en kunnen een breed scala aan kleurtemperaturen produceren. Sommige modellen hebben een instelbare schakelaar waarmee u meerdere wattages kunt selecteren om de gewenste output aan te passen.

Type A LED buizen zijn het gemakkelijkst te installeren. Zij zijn ballast-compatibel, en zullen direct van uw bestaande fluorescentievoorschakelapparaat werken. Hoewel zij met de meeste fluorescentievoorschakelapparaten compatibel zijn, moet u ervoor zorgen om compatibiliteit met uw ballast te controleren. Anders loopt u het risico op gevaarlijke elektrische problemen.

Plug-and-play

Een plug-and-play LED TL-armatuur is een eenvoudig te installeren verlichtingsoplossing. De lage initiële kosten maken het een kosteneffectieve oplossing, vooral als u al een voorschakelapparaat voor de armatuur bezit. Zorg er echter voor dat u de compatibiliteit van de lamp controleert voordat u deze in de armatuur installeert. Bovendien moet de lamp stevig in de armatuur worden geplaatst en moeten de pinnen worden vastgedraaid.

Hoewel de financiële en veiligheidsvoordelen van plug-and-play TL-armaturen onmiskenbaar zijn, zijn er ook bepaalde nadelen. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle plug-and-play buizen compatibel met alle soorten fluorescentievoorschakelapparaten. Als u geen zorgvuldigheid in acht neemt, kan het gebeuren dat u veel geld uitgeeft aan een vervangend voorschakelapparaat.

Een ander groot voordeel van plug-and-play LED buizen is dat ze geen aangepaste retrofitting nodig hebben. Deze lampen worden ook wel universele ballast compatibel, en komen met een interne driver. Dit elimineert de noodzaak van ingewikkelde elektrische werkzaamheden en geeft consumenten meer flexibiliteit bij het veranderen van hun verlichting. Een ander groot voordeel van plug-and-play LED TL-buizen is dat ze gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd zonder herbedrading.

De plug-and-play LED TL-armatuur wordt geleverd met een output van 150 lm/W en een stralingshoek van 140 graden. Dit geeft een brede verlichting en heeft een IP20-classificatie, waardoor het geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen. Dit type LED buisarmatuur is verkrijgbaar in 4ft en 5ft lengtes. Een ander kenmerk van dit type licht is dat het warme kleurtemperaturen heeft.

Een Led tl armatuur wordt vaak geleverd met TL ballasten, maar ze kunnen ook direct-wire zijn. Direct-wire LED buizen gebruiken dezelfde bedrading als fluorescentielampen, wat voordelig is omdat het de ballast elimineert. Deze LED-buizen verlagen ook het energieverbruik. Het belangrijkste nadeel van direct-wire LED buizen is dat ze duurder zijn.

Plug-and-play LED TL-armaturen kunnen ook worden gebruikt in bestaande TL-armaturen. Sommige zijn geschikt voor voorschakelapparatuur, maar niet alle. Zorg ervoor dat u de specificaties controleert en contact opneemt met de fabrikant voordat u tot aankoop overgaat.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is vaak een belangrijke factor voor facility managers, aangezien energiekosten voor veel bedrijven een grote zorg zijn. Veel facilitaire managers zijn op zoek naar een verlaging van de energiekosten door efficiënte HVAC-systemen te installeren, maar ze zijn zich misschien niet bewust van de potentiële besparingen die kunnen worden bereikt met LED-buizen. Deze lampen kunnen fluorescentielampen vervangen en een gebouw aanzienlijk geld besparen, vooral in gebieden waar 24 uur per dag verlichting nodig is.

CFL’s zijn een energie-efficiënt alternatief voor gloeilampen en kunnen een handige en directe vervanging zijn. TL-buizen worden meestal gebruikt in kantoren en garages. Ze verschillen echter in de manier waarop ze passen en zijn misschien niet geschikt voor elk type kamer. In het algemeen zijn fluorescentiebuizen veel energie-efficiënter dan hun gloeiende tegenhangers.

LED-lampen hebben een groot aantal voordelen voor het milieu. Naast energiebesparing hebben LED-lampen een langere levensduur. Ze bieden ook een beter investeringsrendement. Als u een positieve impact op de wereld wilt hebben, moet u overwegen uw tl-buizen te vervangen door led’s. Ze zijn energiezuiniger dan tl-buizen. Ze zijn energie-efficiënter dan fluorescentielampen, met een gemiddelde efficiëntie van ongeveer 80-90%.

LED-lampen zijn superieur aan fluorescentielampen omdat ze geen opwarm- of afkoeltijd nodig hebben. Dit resulteert in een constant, gelijkmatig licht zonder flikkering. Oudere fluorescentiemodellen hadden een lange opwarmtijd nodig om volledig te kunnen branden. Bij de nieuwere snelstartmodellen is dat niet meer nodig. Deze lampen hebben ook minder kans om uit te vallen door defecte transformatoren en starters. LED’s vereisen ook geen omvangrijke reflectoren.

Hoewel fluorescentielampen energie-efficiënter zijn dan gloeilampen, zijn LED’s nog efficiënter dan fluorescentielampen. Een enkele 18 watt TL-buis genereert 650 tot 850 lumen, terwijl de equivalente LED tot 10 watt licht kan produceren. Bovendien hebben LED’s een breder kleurenspectrum en flikkeren ze niet zoals fluorescentielampen. Commerciële LED’s hebben een hoger lichtrendement dan hun fluorescerende tegenhangers, zodat zij vaak een betere keuze zijn in commerciële en openbare ruimten.

Installatie

LED buislampen zijn gemakkelijk te installeren en werken in elke bestaande TL-armatuur. Het proces is eenvoudig en snel, maar het wordt aanbevolen dat u een gekwalificeerde elektricien inhuurt om dit werk te doen. Het is belangrijk om te bepalen of de armatuur een elektronische ballast of een magnetische ballast gebruikt voordat u deze aanpast.

LED-buizen hebben twee elektrische aansluitingen aan hun uiteinden, één voor de spanning en één voor de nul. Het verbinden van de twee met hetzelfde uiteinde kan kortsluiting veroorzaken. Sommige armaturen vereisen echter een enkelvoudige aansluiting, wat een professionele installatie vereist. Zorg ervoor dat u alle installatie-instructies volgt en dat er geen losse draden zijn.

Hoewel TL-buizen nog steeds veel worden gebruikt in woningen, bieden LED-buizen een beter eindproduct. Ze verbruiken 40% minder energie en gaan twee keer langer mee dan tl-buizen. Ze stoten ook geen kwik uit, waardoor ze veiliger zijn in het gebruik en beter voor het milieu. Een ander voordeel van LED’s is dat ze gerichte verlichting bieden in plaats van verlichting in meerdere richtingen.

Om een Led TL buis te installeren, moet u eerst de oude TL-buis verwijderen en vervangen door een nieuwe. U moet niet vergeten om de oude fluorescerende ballast te verwijderen. Voordat u uw LED-buizen installeert, moet u ervoor zorgen dat u de bestaande stroombron uitschakelt voordat u begint. U moet ook rekening houden met het type LED-buizen.

U moet het juiste type buis kiezen. LED’s produceren geen UV/IR-licht. U kunt echter nog steeds T8 LED’s installeren in bestaande armaturen. LED T8 lampen produceren meer licht dan hun fluorescerende tegenhangers. Ze zijn ook energie-efficiënter. Wanneer u een oude fluorescentielamp vervangt, zorg er dan voor dat u een compatibele vervanger kiest.

Het installeren van een LED is eenvoudiger dan u denkt, en het is een veel zuinigere oplossing. Er zijn retrofit kits die kunnen worden geïnstalleerd op uw bestaande TL-buizen. Met deze kits kunt u de armatuur in 15 minuten vervangen. U zult een elektricien met uitgebreide kennis van verlichting nodig hebben. U kunt ook overwegen om de armatuur opnieuw te bedraden.