Wat zijn de voordelen van een epoxyvloer? 

Velen zouden epoxyvloeren overwegen om functionele redenen voor commerciële winkels en garagevloeren. Maar met veel nieuwe items en decoratieve afwerkingen is een vloer van epoxy, wat ook verkocht wordt als epoxy giethars, momenteel een opmerkelijk alternatief voor woonruimtes zoals badkamers, keukens, woonruimtes, voltooide kelders, afgeschermde tuinen en nog veel meer. Zo kan dit materiaal onder meer gebruikt worden voor het creëren van een epoxy gietvloer in je huis. Daarnaast wordt epoxy ook gebruikt voor het produceren van een vloercoating. Daardoor kun je een doe het zelf epoxyvloer aanbrengen in je woning. Hieronder kun je lezen wat de voordelen van een epoxyvloer zijn, waardoor je mogelijk overtuigd wordt om het zelf ook te laten plaatsen in je woning in België. 

 

Glad en mooi oppervlak 

Een enorm voordeel van epoxyvloeren is dat je eindigt met een oppervlak met een mooie gepolijste schittering met een behoorlijke oppervlakteglans. Epoxy vloercoatings zijn er in verschillende tinten en stijlen. Zo weet je zeker dat er een optie beschikbaar is die bij je smaak past. Een vloer gecoat met epoxy kan ook nog eens gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden, omdat stof bijvoorbeeld gemakkelijk kan worden afgeveegd van het gladde en mooie oppervlak. Daarom zijn epoxy vloercoatings ideaal voor faciliteiten, bijvoorbeeld voedsel- en drankenfabrieken, farmaceutische fabrieken en verpakkingsfabrieken. Een epoxy vloercoating maakt een solide oppervlak hard en duurzaam, wat het een slimme speculatie maakt voor vrijwel elk bedrijf. Natuurlijk is dit voordeel ook zeker handig in je woning, want niemand houdt ervan om een vloer grondig te reinigen.

Betere veiligheid

Veiligheid moet een topbehoefte zijn bij elk huis of bedrijf, vooral voor commerciële en industriële uitrusting. Als woningeigenaar of ondernemer moet je ervoor zorgen dat je een sfeer creëert die veilig is voor je gezin en bezoekers. Hoe verbetert epoxy vloercoating precies de veiligheid? Epoxy coatings zijn geformuleerd om impact, slip, hitte of vuur tegen te gaan, dus op deze manier wordt je huis of bedrijfspand veiliger als je ervoor kiest om zo’n vloer aan te laten brengen. Dar komt nog eens bovenop dat epoxy de vloer chemisch bestendig maakt. Een van de redenen dat veel van de mensen die fabrieken, magazijnen en industriële installaties bezitten, hun vloeren laten beveiligen met epoxyvloercoating, is dat het hun vaste vloer chemisch resistent maakt. In je woning is dit overigens niet echt belangrijk.

 

Kostenbesparing

Afhankelijk van de initiële kosten en investeringen die in de renovatie van je huis of bedrijfspand zijn gegaan, kan epoxyvloer duurder zijn om te installeren dan gewone alternatieven voor residentiële vloeren. Hoe dan ook, wanneer eigenaren van onroerend goed nadenken over de weerstand tegen barsten, vlekken, vervagen en schuren, worden kostenbesparingen vanzelfsprekend. Door een epoxy vloercoating te kiezen, hoef je de kosten voor het vervangen van de tapijten, tegels of tegels niet te dragen en elimineer je de noodzaak voor restauratiewerkzaamheden zoals waxen en stoomreinigen. Hierdoor kun je op de lange termijn dus alsnog kosten besparen door te kiezen voor een epoxyvloer. Bovendien zul je hierdoor een betere warmte en comfort krijgen in je woning of bedrijfspand.